Mošćenička Draga – Aktivnosti

Kada se zateknete u Mošćeničkoj Dragi, osim dugih šetnji našim lungomarem, možete se ˝uhvatiti˝ raznih aktivnosti koje vam ovo predivno primorsko mjesto pruža.

Možete provesti odmor uživajući na šljunčanoj plaži i moru, tu je ponuda svih vodenih sportova, izleti brodom na obližnji otok Krk, Cres, uživanje u panoramskoj vožnji uz obalu Opatijske rivijere.

Podmorje je također uzbudljivo, a ovaj kraj je poznat po izvrsnim ronilačkim lokacijama i centrima.

Za one željne morske avanture uvijek postoji mogućnost odlaska na jedrenje tradicijskim barkama. Prekrasnu vizuru Mošćeničke Drage s mora možete doživjeti nošeni vjetrom u jedrima, ujedno učeći kako samostalno upravljati barkom, upoznavajući tradicijske pomorske vještine ili u slučaju nedostatka vjetra, možete naučiti i veslati.

Svoje mošćeničko putovanje započnite proučavanjem mitske i povijesne staze Trebišće – Perun. Ove obronke Učke prvi doseljenici odabrali su kao pozornicu svojih najsvetijih obreda i vjerovanja, upravo ovdje odvijala su se mitska zbivanja između boga Peruna i boga Velesa u kojima je počivao ciklus života i prirodne mijene od presudne važnosti za ljudski opstanak. Krenete li ovim putem, kroz 13 poučnih tabela i uz 15 monumentalnih glinenih i kamenih ploča sa stihovima iz slavenskog folklora mitsko-povijesna staza Trebišća – Perun  upoznati će vas s time tko su bili prvi Slaveni na ovim prostorima, te kakva su im bila vjerovanja prema kojima su krojili život svoje zajednice. Osim povijesno-mitološke dimenzije ovog područja upoznat ćete i ljepote ovdašnjeg prirodnog krajolika i tradicionalnog života ljudi ovoga kraja.

Obožavatelji životinja, posebno konja i jahanja svakako se odvažite posjetiti i Ranch Grabrova koji se nalazi na šest kilometara udaljenosti od Mošćeničke Drage s pogledom na cijeli Kvarner, Riječki zaljev i otoke.

Za istinske ljubitelje prirode, pješačenja i planinarenja preporučamo brojne šetnice koje vode do prekrasnih vidikovaca i zaselaka kroz netaknutu prirodu Parkom prirode Učka.

Na području Parka markirano je 50-tak planinarskih i 8 staza za brdski biciklizam. Za potrebe sportskog penjanja, na vapnenačkim stupovima i stijenama kanjona Vele Drage uređeno je 60-tak penjačkih smjerova. Tu su još brojne outdoor aktivnosti poput letenja zmajem, paragliding, speleološki izleti, pustolovne utrke i jeep safari vožnje.

Najviši vrh Vojak (1401m) gdje se sa kamene kule-vidikovca za vedrih dana pruža pogled od 360 stupnjeva na Istarski poluotok, otoke sjevernog Jadrana, planine Gorskog Kotara, slovenske Alpe i talijanske Dolomite.

Uživajući u jedinstvenoj prirodi, čistom moru i zraku uživajte i u bogatoj gastronomiji.

Počastite svoja osjetila okusima i mirisima mediterana i uživajte u pomno pripremljenim jelima u našim konobama, restoranima i gostionama. Svakako isprobajte gastronomski specijalitet ovoga kraja a to je Kvarnerski škamp.

Budite dio brojnih događanja diljem Mošćeničke Drage:

Iskoristite dan ili dva na izletima: